Tuesday, September 27, 2016

5 Things We Want Added To Fallout 4!


There is no such thing as a perfect game, but Fallout 4 comes damn close in my opinion. The story is interesting, the atmosphere is spot on, and the DLC is some of the best offered for a game to date. Speaking of DLC, Nuka World has barely been out for a month at the time I am writing this and people are already wanting more. So, in the spirit of wanting more I present to you 5 Things We Want Added To Fallout 4! Please note I am sure all of these things can and probably are available as a mod but A) That is not an option on PS4 and B) As good as mods are, they aren't canon.


#5: Wild Synth Animals!
Clayton Holdren introduces the Survivor to the idea of synthetic animals by showing off a pair of synthetic Silverback gorillas. Now, if the Institute is looking to use Synths to terraform the planet or repopulate the Earth back to the way it was before the war then I think we should see a lot more sythetic animals roaming around. I think Fallout 4 needs to add an area that the Institute has been trying to return to pre-war times and so we see elephants, lions, gazelle, and other animals from pre-war Africa that the Survivor could hunt and gather different items from to use in crafting.


#4: Become a Raider or Gunner!
After helping settlement after settlement, you just want to run around killing, stealing, and sticking it to Preston Garvey! With so many Raiders out there, why can't we don some Raider gear and just sign up to be part of the rag tag group of Mad Max rejects? Adding this ability would have the bonus benefit of allowing you to enter the Combat Zone and actually participate in gambling, drinking, and cage fighting. We already know there is an unused basement to the Combat Zone so why not just finish the area Bethesda and let us be Raiders for a bit. The Gunners are almost the opposite of The Raiders, but just like them we can neither join, help, or do jobs for them. I suggest Bethesda allow us to pick up mercenary work for The Gunners and hunt down various members of other factions, capture areas or objects for The Gunners, and earn Caps while we do so.


#3: Become a Synth or Super Mutant!
Two of the most interesting things in the Commonwealth are the Synths and the Super Mutants, yet we are never able to become either one even though doing so would be very easy to pull off. Synths are merely people or robots whose brain patterns/consciousness were placed in humanoid/cyborg bodies. Why not let the Survivor decide to become a Synth and permenately alter their SPECIAL ability limits by making their inteligence, endurance, and perception limits 13 but bringing their agility, strenth, and charisma limits down to 7. Similirly, you should be able to inject yourself with the Forced Evolution Virus and turn into a Super Mutant altering the SPECIAL limits in reverse to the Synth's new limits. In addition to turning into either one of these, doing so should unlock the ability to lead a faction of Synths or Super Mutants across the Commonwealth clashing with whatever faction you sided with when you finished the original story of Fallout 4.


#2: Unlock the Glowing One Ability!
In Fallout 4 you can already unlock various perks to bring you emulate Ghouls, but there is no way for you to unlock the unique abilities of The Glowing Ones. I suggest adding a new perk that allows you to become a Glowing One if you absord too much radiation. This would allow you to lead Ghouls after your enemies, make feral ghouls non hostile toward you, and give off radition damage to nearby enemies. The downside would be not being able to sleep, harming anyone nearby even if they are non-hostile settlers, and having your settlment defenses as well as Diamond City security target you.


#1: Gatherers!
Now, one of the things Bethesda is known for is the subpar AI when it comes to NPCs and companions. Now, everyone and their mother has already complained about companions so I won't be talking about that. No, I want to discuss the wasted potential in Settlers. You see, so much time is wasted going back and forth from various locations to one of your settlements in order to loot the area completely. This time is almost tripled if you play Survial Difficulty and can no longer fast travel between locations. What I would love to be able to do is clear out a location of enemies, go back to a settlement and assign a settler or two to clearing the loacation of anything I left laying around. Bethesda could add some sort of time until completion based on distance from the settlement and how many settlers you assign to the task. This would free the player up to continue playing the game and not spend so much time lugging desk fans back and forth.


BONUS: A Giant Otopus Enemy!
With all the water around Mirelurks can not be the only sea life that thrived from the raditaion. Give me a giant octopus enemy because that would be awesome!

Do you want to see these things in Fallout 4? Do you have some things on your Fallout 4 wish list that I didn't mention? As always. feel free to comment, like, share, tweet, or whatever other thing you kids do on your social media these days.

*All images are owned by their respective copyright holders and are used under fair use guidelines

Monday, September 26, 2016

The New Director Of SHIELD is....

As fans of Agents of SHIELD know, we are getting treated to a new director this season. So far, no one has mentioned the new directors name, they simply have referred to him as The Director. Well folks, I am here to let you all in on the secret identity of the mysterious Director. The Director is in fact Jeffrey Mace AKA The Patriot!


The Patriot is a WWII era hero who modeled himself after Captain America, however I have doubts that our Director will be given that back story. No, I think the new director will take up Captain America's shield and lead SHIELD as The Patriot, paying homage to his comic roots while at the same time giving his story a twist.


Now, I know many will say this is mere speculation, but a clip from episode 2 of Agents of SHIELD clearly shows Agent Coulson calling the new director by the first name Jeffrey. The actor playing the Director, Jason O'Mara, has already stated the character has comic roots back to the 40's and so the only character to fit these 2 clues is Jeffrey Mace AKA The Patriot. Well, what do you all think? As always. feel free to comment, like, share, tweet, or whatever other thing you kids do on your social media these days.

*All images are owned by their respective copyright holders and are used under fair use guidelines

Wednesday, September 14, 2016

Are You A True Gamer? Take the Quiz and Find Out....


Hey everybody, I thought I'd take a step back from posting serious geek content to make a little gaming quiz to help you figure out if you a True Gamer or just some poser trying to look cool in our geek ruled society. This is a 25 question quiz with all the answers at the bottom, but please refrain from looking at them before you answer the questions because that is the behavior of a poser and not a True Gamer, like I am sure all of you will say you are after taking this quiz. Most question are multiple choice, but there are a few true/false questions and one you need to answer yourself. Good luck, you noobs will need it.

Question #1: Is Candy Crush is a real game?
A) Yes, but only by a technicality B) No C) HELL NO!

Question #2: Angry Birds is...
A) Dumb B) A great Crush the Castle clone C) A great game to play on the toilet

Question #3: The Proper way to fix a NES game is to...
A) reset it B) jiggle the console C) blow on the game D) hold the B button down

Question #4: World of Warcraft is...
A) a feeling B) The best MMO ever C) Meh D) better than sex

Question #5: Single player RPGs are...
A) for untalented gaming wannabes B) awesome C) the best weapon in COD 4

Question #6: Would you rather be
A) extremely rich B) have Uber-Micro? C) Fly

Question #7: Mario is to Luigi as Jimmy is to
A) Johns B) Lee C) Billy D) Abobo

Question #8: The greatest gamer of all time is...
A) Billy Mitchel B) Teh Pwnerer C) You are D) Donald Trump

Question #9: The best video game system of all time is...
A) Xbox One B) PS4 C) Nintendo Wii U D) PC E) The one you enjoy with your friends

Question #10: League of Legends is ruining the gaming world!
A) True B) False

Question #11: All Mobile Games Suck!
A) True B) False

Question #12: Finish this phrase BOOM!
A) You're dead! B) Got you C) Palm strike! D) HEAD SHOT!

Question #13: The Mario Bros. Made their debut in...
A) Super Mario Bros. B) Donkey Kong C) Mario Bros. D) Mario Kart

Question #14: The hero of The Legend of Zelda is...
A) Ganon B) Zelda C) Link D) Tingle

Question #15: The Konami code is...
A) UDLRLRAB Start B) DDUULRLRAB Start C) UUDDLLRRAB Start D) UUDDLRLRBA Start

Question #16: The Konami Code debuted in...
A) Contra B) Rush'n Attack C) Galaga D) Gradius

Question #17: To truly Pwn one must...
A) Practice B) be born with it. C) Pwn at all games D) never rage quit

Question #18: The best strategy is always...
A) A 3 dozer build B) one you got online C) the one that always wins, except when Kyle uses it

Question #19: The best game of all time is...
A) Fallout 4 B) Skyrim C) Tic Tac Toe D) Chess E) Go F) RL

Question #20: I'm coming at your base with two rockvees and an ambo – you've got a Jarmen, two scorps, and a quad. What do you do?

Question #21: Modern games are..
A) Too easy B) Too short C) Too expensive D) Pay to win E) All of the above

Question #22: Modern gamers are
A) Too casual B) Too sensitive C) Mostly older women D) All of the above

Question #23: If you suck at a game you should...
A) Rage quit! B) Break your controller C) Git good!

Question #24: The worst thing to happen to games is...
A)Day 1 DLC B) Pre-Order Bonuses C) Microtransactions D) Pewdie Pie

Question #25: Did you actually take this quiz without cheating?
A) Yes B) No C) Yes, but I skipped some questions D) No, but only for question 20!

Answer Key
1) A 11) B 21) B
2) B or C 12) D 22) D
3) C 13) C 23) C
4) A or C 14) C 24) D
5) B 15) D 25) A
6) B 16) D
7) C 17) C
8) B 18) C
9) E 19) D
10) B 20)* see below

Answer for Question 20:
Snipe the ambo with Jarmen and target both Scorps on the first rockvee, their missiles will insta-gib it. Kite back with all units while Jarmen picks off the MDs and the Quad adds some DPS. As soon as the Scorp missiles are re-loaded, turn around, engage the second rockvee and clean up the remainder with an a-move. EZPZ.

Score:
0 = Total Noob
1- 5 = Not as bad as Kyle, but still pretty bad
6- 10 = You don't totally lick my balls!
11-15 = Oh look, a trained noob.
16- 20 = You are a true gamer!
21- 24 = Congrats, you are 1337!
25= You are an Uber-Gamer!

26 = Hacker!